Over ons

Lekker buiten spelen in Speelpark Klein Zwitserland! Een uitgestrekt avonturenpark met ontdekkingsbos voor heel veel zorgeloos speelplezier. Met grote speeltuin en tal van extra’s, zoals een waterspeelplaats, een zintuigenpad, een golfbaan, de langste buisglijbaan en de hoogste schommel van Europa en vele extra evenementen. Dat is Speelpark Klein Zwitserland.

Het speelpark is een feest voor grote en kleine avonturiers. Het kan niet missen: in Klein Zwitserland beleven kinderen en ouders een actieve, speelse en avontuurlijke dag midden in het groen.

 

Geschiedenis

Het was een vrolijke dag, die pinksterdag in 1939. Voor de eerste keer opende Speeltuin Klein Zwitserland haar poorten. In het ‘leimsgaat’ aan de ‘Oelespot’ hadden vrijwilligers speeltoestellen geplaatst en links en rechts een boom geplant. In het kader van de werkverschaffing hadden werklozen, veel grondwerk verzet.

Die maandagmiddag ging de burgemeester als eerste, de ‘roetsjbaan’ af. En de pastoor sloeg met de ‘wijwaterkwast’ het gezegende water in het rond.

Nu, zo’n vier generaties later, is Speelpark Klein Zwitserland uitgegroeid tot een begrip in binnen- en buitenland en is het één van de belangrijkste toeristische voorzieningen in Noord-Limburg. In de afgelopen vijfenzeventig jaar bezochten ruim zes miljoen mensen ons speelpark.

Lees meer over hoe het begon