Avonturenuurtjes

Klik hier voor info over de spannende avonturen-uurtjes in het avonturenbos van Speelpark Klein Zwitserland.

Speelpark Klein Zwitserland wint Rookvrije Generatie Award

Speelpark Klein Zwitserland heeft op 19 maart een Rookvrije Generatie Award ontvangen in de categorie recreatie.

De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds organiseerden samen de Rookvrije Generatie Awards om initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien te belonen en te stimuleren.

Speelpark Klein Zwitserland is als eerste grote speelpark in Nederland vanaf dit seizoen volledig rookvrij zodat kinderen niet alleen in een natuurlijke maar ook in een gezonde omgeving kunnen spelen. Met behulp van Nederlands- en Engelstalige borden wijzen wij onze bezoekers erop dat er niet gerookt mag worden op het park. Daarnaast instrueren wij onze receptie- en parkmedewerkers om dit ook mondeling toe te kunnen lichten wanneer iemand van plan is om te gaan roken.

“Wij verwachten dat alle bezoekers dit initiatief van harte ondersteunen en zo het goede voorbeeld zullen geven aan de kinderen” aldus Niels Groot, woordvoerder van Speelpark Klein Zwitserland. “Daarnaast hopen wij dat ook andere speelparken in Nederland dit initiatief gaan volgen en ook volledig rookvrij gaan”.

Steeds meer draagvlak voor rookvrij

"Het draagvlak voor een rookvrij Nederland neemt toe en dat is een fantastische ontwikkeling", aldus Floris Italianer, directeur van de Hartstichting. "Steeds meer mensen, organisaties en gemeenten zetten zich in voor rookvrije plekken voor kinderen, van speeltuin tot school en sportclub. Ze beseffen dat roken jaarlijks tot 20.000 doden leidt en we onze kinderen moeten beschermen”.

« Terug naar overzicht

Impressies zomercircus 2018

Klik hier voor meer info over het ZomerCircus 2018 bij Speelpark Klein Zwitserland!