Avonturenuurtjes

Klik hier voor info over de spannende avonturen-uurtjes in het avonturenbos van Speelpark Klein Zwitserland.

Het Park

Een speels en gezellig dagje uit voor het hele gezin in het Noord Limburgse Tegelen.

Het 15 hectare grote park ligt in een fraai bebost terrein met grote hoogte verschillen. Deze ontstonden in het begin van de vorige eeuw, toen er een kleigroeve was op de plaats waar Klein Zwitserland nu is. De natuur heeft er een spannend gebied van gemaakt. Een uitdagender decor voor buiten spelen is nauwelijks voor te stellen. En geniet deze zomer van het spectaculaire zomer circus. Speelpark Klein Zwitserland is een compleet dagje uit met het hele gezin.

Lekker buiten spelen!Speelpark Klein Zwitserland combineert de charme van de speeltuin van vroeger met moderne en spannen speeltoestellen. Zo ligt er de langste buisglijbaan en Europa’s hoogste schommel. Beiden staan in het Guinessbook of Records. Dit jaar zijn er ook weer nieuwe speeltoestellen te vinden in het park zoals het speelschip en de spacebal, een gigantisch klimtoestel.

Traditionele speeltuin.
Drie terrassen van Klein Zwitserland behoren tot de oudste en meest nostalgische Speeltuin van Nederland. Misschien hebben je oma en opa hier nog wel gespeeld als kind. Klein Zwitserland is volgend jaar al 80 jaar oud en we doen ons uiterste best om deze traditionele schommels, wippen, draaimolens en de rollende ton in stand te houden.

Kleuterland
Klimmen, klauteren, schommelen, glijden… ‘Kleuterland’ is een beestachtig leuke, overzichtelijke speeltuin met speeltoestellen voor de allerkleinsten.

Circus piste en Oet de Verf
Bij de circus piste is dit jaar het schilders atelier van Oet de Verf gevestigd. Laat je inspireren door het circus en ga met een echt kunstwerk naar huis. (kijk voor prijzen en tijden bij de Avonturenuurtjes)

Piratenland
In ‘Piratenland’ beleef je je eigen piratenavontuur. Klim van toren naar toren, kruip door kanonsgaten en zwier via de kabelbaan van eiland naar eiland. Ga samen met je vriendjes en vriendinnetjes op pad en wie weet vind jij de verborgen schat.

Avonturenbos
Een deel van het Avonturenbos is door de januari stormen tijdelijk gesloten. Maar de meeste Avonturenuurtjes zijn verplaatst naar een ander deel van het bos. Je kunt er hutten bouwen, of op het nieuwe schip een ontdekkingsreis maken naar onbekende landen. Het lijkt wel of je door de grootste zandbak van Nederland vaart.

Buitenzwembad en Alpenweide
Op warme dagen is niks lekkerder dan te spetteren en te plonsen in het  buitenzwembad . En wist je dat de naastgelegen Alpenwei een prima plek is om te picknicken of in een van de ‘gras’ ligstoelen lekker te genieten van de zon?

Golf Rush
Betreed via een mijnschacht het Oude Wilde Westen en sla je slag op de avontuurlijke midgetgolfbaan. Met 18 holes vol speelplezier is de ‘Golf Rush’ een vermakelijk en sportief uitje voor het hele gezin.

Lekkere trek?
Mocht je trek hebben gekregen van al deze activiteiten? Laat je dan verwennen in het sfeervolle paviljoen ‘Op den Berg’ en kom heerlijk tot rust onder het genot van een lekker hapje en een drankje. Je mag gerust je eigen picknickmand meenemen om met je familie in een van de picknick hutjes je honger te stillen.Pasen in Klein Zwitserland

Pasen in Speelpark Klein Zwitserland