Het Park

Al 80 jaar één van de leukste uitjes van Limburg! 

Speelpark Klein Zwitserland viert dit jaar haart 80ste verjaardag en is daarmee één van de oudste speeltuinen van Europa. Maar Klein Zwitserland is méér dan alleen maar een nostalgische speeltuin. Een kinderzwembad, een Adventure Midget Golfbaan, maar vooral het Avonturenbos maken het park tot een dagje zorgeloos speelplezier, waar je spanning en avontuur ervaart, waar je kunt ravotten en waar je actief bezig bent. Er is voor ieder wat wils! In het speelpark vinden de kinderen de hoogste schommel en de langste buisglijbaan van Europa (beiden staan vermeld in het Guinness Book of Records).

Een eigentijds en gezellig Avonturenpark in een bosrijke omgeving. In speelpark Klein Zwitserland beleef je een compleet dagje uit met het hele gezin. En dat nu al meer dan 80 jaar.    

Lekker buiten spelen!
Speelpark Klein Zwitserland combineert de charme van de speeltuin van vroeger met moderne en spannen speeltoestellen. Zo ligt er de langste buisglijbaan en Europa’s hoogste schommel. Beiden staan in het Guinessbook of Records. Dit jaar zijn er ook weer nieuwe speeltoestellen te vinden in het park zoals het speelschip en de spacebal, een gigantisch klimtoestel.

Traditionele speeltuin
Drie terrassen van Klein Zwitserland behoren tot de oudste en meest nostalgische Speeltuin van Nederland. Misschien hebben je oma en opa hier nog wel gespeeld als kind. We doen ons uiterste best om deze traditionele schommels, wippen, draaimolens en de rollende ton in stand te houden.

Kleuterland
Klimmen, klauteren, schommelen, glijden… ‘Kleuterland’ is een beestachtig leuke, overzichtelijke speeltuin met speeltoestellen voor de allerkleinsten.

Piratenland
In ‘Piratenland’ beleef je je eigen piratenavontuur. Klim van toren naar toren, kruip door kanonsgaten en zwier via de kabelbaan van eiland naar eiland. Ga samen met je vriendjes en vriendinnetjes op pad en wie weet vind jij de verborgen schat.

Avonturenbos
Je kunt er hutten bouwen, of op het nieuwe schip een ontdekkingsreis maken naar onbekende landen. Het lijkt wel of je door de grootste zandbak van Nederland vaart.

Buitenzwembad en Alpenweide
Op warme dagen is niks lekkerder dan te spetteren en te plonsen in het  buitenzwembad . En wist je dat de naastgelegen Alpenwei een prima plek is om te picknicken of in een van de ‘gras’ ligstoelen lekker te genieten van de zon?

Golf Rush
Betreed via een mijnschacht het Oude Wilde Westen en sla je slag op de avontuurlijke midgetgolfbaan. Met 18 holes vol speelplezier is de ‘Golf Rush’ een vermakelijk en sportief uitje voor het hele gezin.

Lekkere trek?
Mocht je trek hebben gekregen van al deze activiteiten? Laat je dan verwennen bij de kiosk en kom heerlijk tot rust onder het genot van een lekker hapje en een drankje. Je mag gerust je eigen picknickmand meenemen om met je familie in een van de picknick hutjes je honger te stillen.Klein Zwitserland

Lees verder